Elefántcsonttorony

Gondolatok, érzések, történetek egy sterilszobából

51. A szívem diktál

2019. október 29. 07:43 - revival34

Jövőre jelentkezem...
Így búcsúztam az utolsó bejegyzésemben.
Nem gondoltam, hogy majdnem egy év eltelik majd az újabb bejelentkezésemig... Lassan megint itt a Karácsony. Ám addig még sokszor kel fel és nyugszik le a nap... Nekünk (nekem és kis családomnak) pedig rengeteg feladatunk van addig, köztük egy egészen extra is! Erről mindjárt írok, de előbb röviden az előzményekről, hogy érthető legyen az "extra feladat" oka.

A kísérleti (myeloma ellenes) kezelésem továbbra is zajlik. Ki fog kerekedni a szemetek (néha még az enyém is): már a 30. ciklusban járok. Szinte hihetetlen, de két és fél éve kezdtem el ennek a kezelésnek az első ciklusát. Azóta csupán annyi változás történt, hogy az egyik szert el kellett hagynunk, mert a szívem egyre rosszabbul tolerálta. Bizony a szívem nem az igazi... és, akkor el is érkeztem az extra feladat okához. A szívem nap, mint nap nemtetszését nyilvánítja ki a harmadik (lépcsőszámot tekintve inkább negyedik) emeletre való gyakori felgyaloglás miatt. Ezért komoly mérlegelés (és igen aktív lakáskeresés) után úgy döntöttünk, hogy költözünk.  Az élet persze megint tréfás kedvében volt és hosszú-hosszú sikertelen keresgélés után, amikor már szinte letettünk arról, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelőt, mégis úgy alakult, hogy  rábukkantunk az ideálisra. Csendben jegyzem meg, szinte csoda, hogy egyáltalán sikerült ráakadnunk egyre. Nem, nem arról van szó, hogy magasak lennének az elvárásaink. (Az árak annál inkább!) Pusztán annyi volt a szempont, hogy földszintes legyen (vagy legyen lift az épületben) és, hogy az ára a mi szerényebb pénztárcánkhoz legyen szabva. Az, hogy földszintes (vagy liftes) legyen és még hellyel-közzel megfizethető is, szinte lehetetlen küldetésnek bizonyult azon a környéken, ahol élünk. (Nem tudom, hogy nézegettetek-e mostanában ingatlan árakat Buda vonzáskörzetében, de, ha igen, akkor értitek miről is beszélek.) Ám most végre találtunk egyet, ami ennek a néhány kritériumnak megfelelt. A lakásra azonban más is pályázott, így gyorsan kellett döntenünk. Vettünk egy nagy levegőt és léptünk. A baj csak az, hogy a lakásunkat - pontosan a sikertelen lakáskeresés miatt - nem mertük eddig eladni, hisz esélyt sem láttunk arra, hogy másikat találjunk. Szóval az extra feladat most az, hogy villám sebességgel találnunk kell valakit, aki beleszeret a lakásunkba (és persze meg is veszi). Bizony komoly időprés alatt vagyunk, ami nagyon nyomasztó lelkileg. Most szinte minden idegszálunk erre van kihegyezve. Meghatározza a mindennapjainkat. Egy biztos, hogy jó néhány nehéz és bizonytalanságban eltöltött hét áll még előttünk...

Ami jó, hogy ősz van. A természet tele színekkel és illatokkal. (Aki korábban olvasta a bejegyzéseket, jól tudja, hogy imádom az őszt.) Amikor már hangosabbak az idegsejtjeim jajkiáltásai, mint a gondolataim, akkor kimegyek a természetbe és belefeledkezem az avar illatú, színpompás erdők szépségébe. Aztán persze visszacsöppenek életünk aktuális valóságába - munka, háztartás, lecke számonkérés, lakáseladás, lakásvásárlás, ezer program - és "zizgek" tovább, ami persze pont így van jól, de azért jó néha megállni egy kicsit. Megállni és élvezni az ősz varázsát. Magamba szívni az illatos levegőt, hallgatni a szél vezénylete alatt megszólaló levelek lágy koncertjét. Megnyugtat. Ennél már csak az a jobb, amikor kisfiamat hallhatom gitározni. Na, az tényleg maga a csoda!

Bízom benne, hogy a november lesz az a hónap, amely meghozza a vevőnket és ezzel a lelki megnyugvásunkat.

A myeloma csendesen, háttérbe húzódva figyel. Most a szívem diktál. Azt dobogja, hogy új lakásba kell költöznünk...

Ígérem hamarosan jelentkezem! Remélem csak jó hírekkel! 

Ui.: Esetleg nem ismertek valakit, aki épp budaörsi lakást keres? ;-) :-) 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elefantcsonttorony-steril.blog.hu/api/trackback/id/tr4915269226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása