Elefántcsonttorony

Gondolatok, érzések, történetek egy sterilszobából

52. Költözés karantén idején

2020. április 22. 10:28 - revival34

A „sorsszövők” továbbra is nagyon mókás kedvükben vannak és minden igyekezetükkel azon vannak, hogy jól összekuszálják a terveinket. Hosszan nem részletezném, a lényeg annyi, hogy a lakásunkat még mindig nem sikerült eladni, ezért a másik megvételét „B” tervvel próbáltuk megoldani, aztán, mivel az sem működött, jött a „C” terv… Végül aztán sok-sok szervezés, izgalom és álmatlan éjszaka után a „D” tervvel sikerült. A „D” tervünkben minket SEGÍTŐKNEK ezúton is hatalmas hála és köszönet! Kezdődhetett az óriás pakolás, mindkét lakás takarítása és a költözés. Mit is mondhatnék? Mikor is költözzön egy immungyengített, szív-tüdőbeteg, ha nem a koronavírus járvány kellős közepén?!?! Újabb szervezés, logisztika, hogyan oldjuk meg a biztonságos átjutást „A-ból B-be”. Végül ez is sikerült. Jöhetett a kipakolás, rendezkedés… Mivel még nincsenek szekrényeink az új helyen, így sok minden van, amit nem tudunk kipakolni, de ez már tényleg a legkevesebb. Majd, ha lefut a vírusszezon, akkor szerzünk szekrényeket is.

Tényleg nehéz lenne visszaadni mindazt, amit az elmúlt hónapokban átéltünk. A lényeg, hogy eddig jól vettük az akadályokat… A még előttünk álló feladatokkal is biztosan megbirkózunk majd! Mint mindig mindennel!

Az új lakás? Nagyon-nagyon szeretjük. Minden nap hálát adunk azért, hogy itt élhetünk! A szívem is nyugodt dobogásával jelzi, hogy örül a földszinti lakásnak. Az önkéntes karantén miatt ugyan a környék felfedezése még várat magára, de ami késik, nem múlik!

És akkor pár sorban a myelomáról…

Szinte hihetetlen, de már három éve vagyok benne a kísérleti kezelésben, ami várakozáson felül működött nálam, de most mégis úgy tűnik eljött az ideje: váltanunk kell. A szívem miatt kb. másfél éve el kellett hagynunk az injekciós kezelést (a kísérleti szer és a steroid maradt). Azóta minden kontroll eredményem egy hajszálnyival rosszabb, de tényleg mindig csak egy hajszálnyival. Ha a nemrég levett vérképeredményem is romlást mutat, akkor már nem indítjuk el az újabb ciklust, hanem belevágunk egy új kezelésbe. Bármelyik nap jöhet a telefon az eredmény és a döntés hírével. Izgalmas napok! Ha őszinte akarok lenni, akkor azt kell mondanom, hogy a szívem mélyén már várom a váltást. Szuper volt ez a kezelés, adott nekem három, majdnem tünetmentes évet (!), de most már teret kell engedni egy új lehetőségnek!

Nem kérdés, ez most a nagy változások ideje!!! A vírus helyzet (és minden, amit magával hoz), az új lakás, az új kezelés… Most minden változik! Remélhetőleg csak a jó irányba!

Vigyázzatok magatokra nagyon! Én is igyekszem vigyázni magamra!

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://elefantcsonttorony-steril.blog.hu/api/trackback/id/tr9515631002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Somodi Katalin 2020.04.22. 12:54:16

Szia Edit! Nagy örömmel olvasom a soraidat! Nagyon sok örömöt és nagy-nagy fejlődést kívánok ebben a változásodban! Szeretettel ölellek! Kata
süti beállítások módosítása