Elefántcsonttorony

Gondolatok, érzések, történetek egy sterilszobából

4. Bizonytalan napok

2015. február 27. 09:35 - revival34

A diagnózis tiszta volt és világos. Ám számos kérdés felmerült. Emlékszem, ahogy ültem férjemmel a hatalmas cseresznyefánk alatt, a délutáni napfényben és arról beszélgettünk, hogy most megint minden megváltozik. Például nem volt kérdés, hogy vissza kell költöznünk a Balaton parti nyugalomból a városi lakásunkba, hisz a következő hónapok a gyakori kórházlátogatásról szólnak majd. És persze ezt az egész új helyzetet meg kellett beszélnünk családunk legfontosabb tagjával, a kisfiúnkkal is. Ő már harcedzett betegség és kórház fronton, szóval nem esett kétségbe azon, hogy mostantól anya is kezelésekre jár majd, úgy, ahogy ő is teszi már évek óta. Azt viszont nehezebben fogadta, hogy költözni fogunk. Mert ő nem akarta otthagyni mamát, papát, a kutyát és a cicát. Összeült a családi kupaktanács, mindent alaposan átbeszéltünk és ő elfogadta a helyzetet. A kisfiam a legkülönlegesebb ember, akivel valaha is találkoztam. Minden nap hálás vagyok azért, hogy én lehetek az anyukája!

Aztán a költözés mellett ott volt a másik nagy kérdés, hogy biztosan a legjobb helyen vagyok, mármint, ami az orvost illeti? Az aktuális kezelőorvosommal sem szakmailag, sem emberileg nem volt gondom, sőt, de azért csak ott motoszkál az ember fejében, ha már kap egy ilyen remek ajándékcsomagot az élettől, hogy megtalálja a legmegfelelőbb szakembert. Utánajártunk ki a legjobb, ha myelomáról van szó. Megkérdeztem kisfiam kezelőorvosát (kiváló gyermekhematológus, akiben maximálisan megbízunk), hogy ő kit javasolna. Ő (és minden más forrás is) egyértelműen egy orvost javasolt, aki kétségkívül a legjobb ezen a területen. Hát jó, akkor vágjunk bele és keressük meg a legjobb orvost! Hamar kiderült, hogy ez nem is lesz olyan egyszerű, mert épp azokban a napokban a doktor nem tartózkodott Magyarországon. Ám az idő szorított, az aktuális orvosom már kitűzte a kezelésem első napját. Ezekben a napokban sok volt a kérdés és minden bizonytalan volt.

Sürgősen költöznünk kellett volna, de a lakásunkban még albérlők laktak, a választott orvosom elérhetetlen, a kezelés kezdete a másik dokival a nyakamon... Egyenlőre se lakás se új orvos.... Pedig nekünk sürgősen kell a lakás!... és nekem kell a legjobb orvos!!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elefantcsonttorony-steril.blog.hu/api/trackback/id/tr707223725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása