Elefántcsonttorony

Gondolatok, érzések, történetek egy sterilszobából

16. Egy pillanatra megfordult velem a világ...

2015. április 18. 06:34 - revival34

Tegnap reggel egy pillanatra megfordult velem a világ. Rá kellett döbbennem, hogy már másfél hónapja - persze én erről mit sem sejtettem - nem a jó irányba haladok. Másfél hónapja hátrafelé futok azon a bizonyos úton, ahol nagyon is előre kellene haladnom.

Tegnap reggel a szokásos kora reggeli kezelésre és kontroll vizsgálatra érkeztem a kórházba. A jókedvünk is a megszokott volt, mint mindig. Aztán megérkezett a vérképem, ami még nem rendeződött teljesen. (Bizonyos vörösvértest szám, fehérvérsejt szám, vagy trombocita szám alatt nem adható a kezelés.) Jött Iza (a kezelő nővérem), hogy szaladjak már le a Dokimhoz, mert nagyon alacsony a fehérvérsejt számom, ezért csak akkor adná be a szert, ha a Doktor is rábólint. Lesétáltunk az orvoshoz, pár perc múlva be is hívtak. A Doktor rögtön azzal kezdte, hogy nem tetszenek neki a leleteim. Én meg viccesen mondtam neki, hogy pont azért jöttem, mert nekünk sem tetszett a nappali kórházban... Erre ő azt mondta, hogy azzal nincs különösebb baj, nyugodtan mehet a kezelés, ő most másra gondol... és elkezdte:

"Úgy tűnik az őssejt gyűjtéskor adott erős kezelés...."

Na gondoltam, biztosan arra akar kilyukadni, hogy nagyon megviselte a szervezetemet és nehezen akar helyreállni a vérképem, más fel sem merült bennem..., de folytatta a mondatot:

"...SEMMIT SEM ÉRT! OLYAN VOLT MINT A HARMATOS RÓZSAVÍZ! Azt vártuk, hogy nagyon megüti majd a betegséget és szépen visszaszorítja, de nem történt semmi."

Huhhhh!! Hát ennek nagyon nem örülök! - mondtam. Pedig teljesen meg voltam győződve róla, hogy a nagy dózisú kemoterápia (az átlagos adag dupláját kaptam), erősen megtépázta a kis rosszaságokat.

Aztán még félig viccesen hozzátette:

"Pedig a haját jól elvitte."

"A betegséget is vihette volna" - válaszoltam egy félmosoly kíséretében.

Aztán bátorkodtam megkérdezni, hogy ez akkor most mit is jelent pontosan. Stagnál a betegség, vagy esetleg romlott az eddigiekhez képest?

A válasz sajnos az volt, hogy romlott. (Ennek az az oka, hogy a nagy dózisú kemoterápia ugyebár nem használt, a másik kezelés, amit ciklusokban kapok ezen időszak alatt szünetelt, szóval a szervezetemnek volt másfél hónapja arra, hogy újra rosszalkodhasson.)

Az hiszem az orvos is hasonlóan döbbenten állt az eset előtt mint én, de megnyugtatott, hogy most rendbe hozzuk és szépen újra helyrebillentjük a dolgot.

Hát őszintén?!?! Nem számítottam erre a fincsi kis hírre kora reggel. De ez van, az  ember nem kaphat mindig jó híreket, nem igaz? Benne van a pakliban, hogy vannak hullámvölgyek a folyamat során. Naivság lenne azt gondolni, hogy mindig minden a legnagyobb rendben alakul egy ilyen helyzetben. Egy csatát most elveszítettem, de a háborút biztosan én nyerem majd!

Szokásos kezelésnek indult, nem szokványos konzultációval folytatódott és kemos szúrással zárult a reggel.

Igen...egy pillanatra megfordult velem a világ, de csak egy pillanatra. Aztán megráztam magam, a jövőre gondoltam és szépen visszaállítottam világom forgását a helyes irányba. Most megint minden rendben. A következő ellenőrző vizsgálat már jobb képet mutat majd.

Ui.: Eszembe jutott Dumbledore professzor és a Bogoly Berti féle minden ízű drazsé. (Harry Potter) Tegnap reggel azt hiszem nekem is egy nagyon rossz ízű drazsét sikerült kihalásznom a cukros zacsiból..., talán a következővel nagyobb szerencsém lesz majd. :-)

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://elefantcsonttorony-steril.blog.hu/api/trackback/id/tr957377236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsa Szedlák 2015.04.18. 12:01:19

Fel a fejjel! Te sokkal erősebb vagy, mint a betegség! Drukkolunk és nagyon várjuk azt a blogodat, amikor arról fogsz írni, hogy már csak egy rossz emleke az eletednek ez az időszak! Zsu és Gyuri

revival34 2015.04.18. 13:26:08

@Zsuzsa Szedlák: Köszönöm!!!!! Én is várom már, hogy arról az időszakról írhassak!!! Sok puszi!!!
süti beállítások módosítása